top of page

ראשי הרשויות ממשיכים להיאבק כנגד הקמת מיכלי הקונדנסט בחגית

ממשיכים להיאבק כנגד הקמת מיכלי הקונדנסט בחגית: ראשי היישובים יקנעם ומגידו, ונציגי מטה המאבק נפגשו עם מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים. ב- 1.11 יתקיים דיון בבג"צ

 מבזקון סבבה בצפון | פורסם 15/10/17 12:58  

המאבק להצלת אתר חגית מהקונדנסט נמשך, ובמטה המאבק מתכוננים לדיון בבג"צ שצפוי להתקיים ביום רביעי, 1.11.17. ראשי הרשויות מיקנעם וממגידו, סימון אלפסי ואיציק חולבסקי ממשיכים להוביל יחד, ולתמוך במטה ובפעילותיו בשטח, ולעבוד מול גורמים בממשלה.

 

כחלק מהפעילות הכוללת מתוכננת פעילות הסברה לגיוס בני נוער. בנוסף לכך, יעמידו שתי הרשויות אוטובוסים לנסיעה לירושלים לדיון הצפוי בבג"צ, ותושבים המעוניינים להצטרף מוזמנים לפנות למטה המאבק.

בתוך כך מטה המאבק האזרחי יקנעם – כרמל – מגידו ממשיך לפעול בשיתוף עם ראשי הרשויות, במטרה למנוע את הצבת המכלים המזהמים באתר חגית.

 

בחודש האחרון נפגשו ראשי הרשויות ונציגי המטה, כל אחד בנפרד, עם מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, שאול מרידור, ועם נציגי משרדו, והביעו את התנגדותם הנחרצת להקמת המכלים.

(צילום: דוברות )

 

בפגישות נאמר למנכ"ל ולצוות משרדו שיש חשש שהקמת מתקני האחסון הם תחילתה של מגמה מסוכנת להקמת אתר תעשייה מזהמת לטיפול בגז בחגית.

 

יו"ר מטה מהאבק, ליאורה חי אמרה שהחשש הזה מבוסס על איום אמיתי, שהרי משרד התשתיות ממשיך לשמור שטחים בהיקף של מאות דונמים למתקני טיפול יבשתיים בחגית, למרות שלדבריהם מרבית הטיפול יהיה בים, ולמרות שקיים סעיף בתכנית המתאר הארצית המאפשר צמצום שטחים.

נראה כי בעקבות ההתנגדות הגדולה להרחבת הפיתוח במפרץ חיפה, מופעל לחץ על המשרד להגנת הסביבה, שמעדיף להפנות מוקדי זיהום לאזור 'חגית'  מבלי להתחשב ביישובי הסביבה, ובהיותו של האזור אזור ביוספרי.

 

כאן המקום לציין שגם במשרד להגנת הסביבה וגם במשרד הבריאות קבעו כי הקונדנסט רעיל ומסוכן ואסור לאחסנו ליד תושבים, ובכל זאת בחרו להציבו ב'חגית'.

 

במשרד האנרגיה מבטיחים אמנם שהמכלים יהיו לשעת חירום, אולם ידוע לכולם שהמשרד להגנת הסביבה  ממליץ להפוך את המכלים למכלים תפעוליים בעלי פוטנציאל זיהום גבוה.  

 

הרצון של המשרד להגנת הסביבה תמוה  במיוחד מאחר וידוע הוא שמיכלי הקונדנסט אינם נחוצים ביבשה. חברת "נובל אנרג'י" לא דרשה אותם,  ולדעת מומחים בתחום, יש חלופות גיבוי פשוטות  ועדיפות ביבשה ובמרחב הימי שמספקות מענה לכל תרחיש אפשרי ברגיעה ובחירום.

 

למרות זאת משרד האנרגיה, מסיבה כלשהי יזם את המהלך, מה שלאור החקירות האחרונות בסביבתו של השר שטייניץ, מעלה צורך לבדוק את דרך קבלת ההחלטות של הגורמים המעורבים.

ראש עיריית יקנעם, מר סימון אלפסי:

"אנחנו ממשיכים להילחם בכל הדרכים האפשריות כנגד הקמת מיכל הקונדסנט בחגית. נמשיך לפעול באופן עקבי, ולא ננוח ולא נשקוט עד שההחלטה האומללה הזאת תוסר והמתקן יקום בלב הים. אני מודה למטה המאבק על כל פעילותו וכולנו יחד נמשיך לפעול בנחישות".

ראש המועצה האזורית מגידו, מר איציק חולבסקי:

"מועצה אזורית מגידו תמשיך לעמוד בחזית המאבק נגד אחסון חומרים מסוכנים באזור "חגית" ותעשה הכל למנוע הקמת מפרץ חיפה 2 בין הכרמל לרמת מנשה. איכות החיים של תושבי האזור היא נר לרגלינו ונמשיך לפעול בנחישות ועקביות למניעת הסכנה."

bottom of page